Erasmus Universiteit Rotterdam

Universitair Docent Sociaal-Medische Wetenschappen - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 20-11-2018 Functiecategorie Onderwijs / Coaching / Trainers
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 16 - 40 Salaris minimaal € 3.545,- en maximaal ...
De Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) zoekt een
Universitair Docent Sociaal-Medische Wetenschappen 0.4-1.0 FTE

Functie beschrijving
De sectie Sociaal-Medische Wetenschappen (SMW) bestaat uit circa 10 medewerkers die zich buigen over uitdagende vraagstukken op het terrein van de gezondheidszorg. Wij zoeken een enthousiaste collega voor de functie van Universitair Docent (UD) om ons team te versterken. De sectie geeft onderwijs en doet onderzoek naar sociaal medische thema’s als patiëntenervaringen, kwaliteit van zorg en de gevolgen van zorg(vernieuwing) voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare groepen. Inzichten vanuit public health, (sociale) epidemiologie, medische sociologie en gezondheidspsychologie worden toegepast om uitdagingen op deze gebieden het hoofd te bieden. Als UD lever je een belangrijke bijdrage aan onderwijs en onderzoek op het terrein van sociaal-medische wetenschappen.

Functie eisen
De functie gaat uit van 60% onderwijs en 40% onderzoek. De belangrijkste eisen zijn:
  • Ervaring met het coördineren en geven van academisch onderwijs
  • Beheersing van het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework)
  • Kennis en ervaring op het terrein van (sociale) epidemiologie
  • Kennis van en ervaring met geavanceerde kwantitatieve onderzoeksmethoden & technieken
  • Gepromoveerd en (bij voorkeur) in bezit van een BKO
  • Ervaring met het uitvoeren van (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, blijkend uit recente publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften
  • Ervaring met het schrijven van projectaanvragen

Mocht je nog niet aan alle functie-eisen voldoen dan wordt een ontwikkeltraject ingezet.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een afwisselende functie in een gemotiveerd team van collega’s in een ambitieuze werkomgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.545,- en maximaal € 5.513,- bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 11 of 12 CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een groot aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Dienstverband
De functie betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een periode van 3 jaar. Na afloop van de tijdelijke aanstelling zal worden bezien of een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoort (afhankelijk van functioneren en bedrijfsomstandigheden).

Additionele informatie en solliciteren
Voor informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr. Anna Petra Nieboer (nieboer@eshpm.eur.nl; tel 010 4082804). Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae, twee referenties en een lijst van publicaties kunt u onder vermelding van ‘Universitair Docent Sociaal-Medische Wetenschappen’, richten aan prof.dr. Anna Petra Nieboer via de 'Solliciteer' button.  

Werkgever
Erasmus University Rotterdam (EUR)
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek. Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle Building op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 950 studenten en werken 150 medewerkers. Internationalisering wordt hooggewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Onderwijs / Coaching / Trainers
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon prof. dr. Anna Petra Nieboer
Telefoon 010 4082804

Vestigingsplaats

Solliciteer