Erasmus Universiteit Rotterdam

Universitair docent - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-09-2018 Functiecategorie Onderwijs / Coaching / Trainers
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris minimaal € 3.545,- en maximaal ...
De sectie Health Systems & Insurance (HSI) van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) zoekt een

Universitair docent (m/v, 1,0 fte)

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste collega voor de functie van universitair docent (UD). In deze functie wordt van je verwacht dat je een belangrijke bijdrage levert aan het onderzoek en onderwijs van ESHPM. Qua onderzoek participeer je in het onderzoeksprogramma van de sectie Health Systems & Insurance (HSI). Dit richt zich op uiteenlopende vraagstukken op het gebied van de organisatie en financiering van zorgstelsels. Hierbij gaat het veelal om toegepast empirisch onderzoek op basis van (grote) microdatabestanden. Qua onderwijs lever je een bijdrage aan het statistiekonderwijs van ESHPM. Ook begeleid je een aantal bachelor- en masterscripties.

Functie-eisen
Voor deze functie gelden de volgende eisen:
  • Gepromoveerd en (bij voorkeur) in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)
  • Ervaring met het coördineren en geven van academisch onderwijs
  • Kennis van en ervaring met geavanceerde kwantitatieve onderzoeksmethoden & technieken, waarbij een achtergrond in de econometrie en/of statistiek een pré is
  • Kennis van en ervaring met software voor het uitvoeren van statistische analyses (zoals SPSS, SAS, STATA en/of R)
  • Ervaring met het uitvoeren van (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, blijkend uit recente publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften
  • Affiniteit met het analyseren van actuele beleidsvraagstukken inzake de structuur & financiering van de Nederlandse gezondheidszorg (en/of zorgstelsels van andere landen), waarbij concrete onderzoekservaring op dit gebied een pre is
  • Beheersing van het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework)
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een afwisselende functie in een gemotiveerd team van enthousiaste en betrokken collega’s in een ambitieuze werkomgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.545,- en maximaal € 5.513,- bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 11 of 12 CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling en 40-urige werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

De functie betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een periode van 1 jaar. Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt het dienstverband verlengd dan wel omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Na afloop van de tijdelijke aanstelling zal worden bezien of een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoort.

Werkgever
Erasmus University Rotterdam (EUR)
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle Building op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 950 studenten en werken 150 medewerkers. Internationalisering wordt hooggewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.

Sectie Health Systems & Insurance (HSI)
De sectie Health Systems & Insurance (HSI) bestaat uit circa 15 medewerkers die zich buigen over uitdagende vraagstukken op het terrein van de structuur en de financiering van de gezondheidszorg. Een belangrijke vraag is hoe de zorgsector zodanig geordend kan worden dat zorg kwalitatief goed, betaalbaar, doelmatig en toegankelijk is. Centraal hierbij staat de rol en het functioneren van zorgverzekeraars als intermediair tussen vragers en aanbieders van zorg. De sectie heeft een internationaal vooraanstaande positie als het gaat om onderzoek naar een adequaat systeem van risicoverevening. Overige prominente aandachtsgebieden zijn onder andere het keuzegedrag van zorggebruikers en -verzekerden, de vormgeving en invloed van bekostigings- en honoreringssystemen voor zorgaanbieders, de zorginkoop door verzekeraars en de vormgeving en effectiviteit van marktwerking en mededingingsbeleid in de zorgsector.

Solliciteren?
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je cv per e-mail via sollicitatie@eshpm.eur.nl of klik op de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met prof. dr. F.T. Schut. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 010-4088595 (Alexia Zwaan) of 010-4088555 (secretariaat ESHPM) en via e-mail: schut@eshpm.eur.nl.

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Onderwijs / Coaching / Trainers
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon prof. dr. F.T. Schut
Telefoon 010-4088595

Vestigingsplaats

Solliciteer