Erasmus Universiteit Rotterdam

Studentendecaan - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-07-2018 Functiecategorie Onderwijs / Coaching / Trainers
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 28 - 32 Salaris maximaal € 4.654 obv opleiding ...
Studentendecaan met als taakgebied SMF (0,6-0,8 fte m/v)

Wat is de context
Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 25.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren veranderen snel. Via de strategie 2018 “Impact & Relevance” spelen we hierop in.

Ter ondersteuning van het College van Bestuur, de faculteiten en de studenten van de EUR zijn ruim 400 medewerkers werkzaam binnen het University Support Centre (USC).

Binnen de afdeling Studentenvoorzieningen is het team Studentbegeleiding ondergebracht. De studentbegeleiders werken vanuit verschillende expertisegebieden: studentendecanen, universiteitspsychologen en loopbaanadvisering. Zij geven advies en verlenen waar mogelijk hulp aan (internationale) studenten bij het oplossen van problemen die de studievoortgang in de weg staan en bieden ondersteuning bij het zoeken naar een werkkring.

Voor het team Studentbegeleiding zoeken wij per direct een studentendecaan. Deze studentendecaan heeft als belangrijkste taakgebied Studeren met een functiebeperking (SMF).

Uw activiteiten betreffen o.a.
 • Aanspreekpunt SMF voor studenten (ook internationale en exchange studenten).
 • Individuele studentbegeleiding (gesprekken, e-mail, telefonisch).
 • Als secretaris verantwoordelijk voor het goed functioneren van het studentenpanel SMF.
 • Contacten op het terrein van SMF voor medewerkers, de faculteiten, ondersteunende diensten, het CvB en externen.
 • Studenten en faculteiten van relevante informatie voorzien.
 • Lid LBS-Commissie Studie en Handicap
 • Rapporteren over en adviseren n.a.v. relevante ontwikkelingen en wet- en regelgeving.
 • Verzorgen/coördineren relevante cursussen (o.a. ‘studeren met dyslexie’).
 • Toezien op en regelen van allerlei zaken van praktische aard (o.a. parkeervergunningen voor SMF-studenten, software toepassingen voor dyslexie, spraakherkenning etc.)

Dit taakgebied zal het grootste deel van de activiteiten beslaan; ook andere studentbegeleiders zijn actief op dit taakgebied. Daarnaast bent u ook voor andere studenten actief binnen het expertisegebied studentendecaan. Dat wil zeggen dat u:
 • Individuele coaching- en adviesgesprekken voert met studenten met persoonlijke omstandigheden die de studie beïnvloeden (persoonlijke levensvragen, studie gerelateerde vragen, financiële zaken, rechtspositionele aangelegenheden en praktische vragen zoals bij voorbeeld huisvesting).
 • Voorlichting geeft over studeren aan aankomende studenten en hun ouders
 • Desgewenst trainingen voor groepen studenten verzorgt (bijv. studiekeuze en effectief studeren).
 • Deelneemt aan overlegsystemen en commissies binnen en buiten de EUR.
 • Knelpunten in het onderwijs en de onderwijsorganisatie signaleert.

Wij vragen
U bent in staat naast het zelfstandig uitvoeren van uw taken overleg te voeren en samen te werken met collega’s binnen en buiten het team van Studentbegeleiding. U heeft inzicht in de aard van de diverse categorieën functiebeperkingen en u bent op een professionele wijze bekend met Studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs. U heeft kennis van onderwijs- en bedrijfsprocessen binnen het hoger onderwijs. U heeft ervaring met projectmanagement. U heeft een academische opleiding afgerond, een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal (CEFR, niveau C1) en bij voorkeur enige jaren ervaring met het op professionele wijze voeren van hulpverleningsgesprekken en het begeleiden van groepen.

De volgende competenties zijn op deze functie van toepassing:
 • Gericht op samenwerking
 • Sturen op resultaat
 • Overtuigingskracht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Open en effectief communiceren
   
Wij bieden
De CAO voor Nederlandse Universiteiten (CAO NU) is van toepassing. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Studentendecaan 1, schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU).
De functie wordt gehonoreerd met een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 4.654 bruto per maand bij een volledige weektaak. Conform de CAO NU kan gedurende een periode van maximaal twee jaar een aanloopschaal gehanteerd worden.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met drs. J.A.M. Matthijsse, hoofd Studentenvoorzieningen, telefoon 010 408 1887.

Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae kunt u uiterlijk 9 augustus 2018 onder vermelding van “vacature studentendecaan SMF” via de ''Solliciteer'' button richten aan drs. J.A.M. Matthijsse. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Onderwijs / Coaching / Trainers
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon drs. J.A.M. Matthijsse
Telefoon 010 408 1887

Vestigingsplaats

Solliciteer