Erasmus Universiteit Rotterdam

Sourcing Manager - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-09-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Rotterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris goede arbeidsvoorwaarden
Sourcing manager:
Digitalisering is de afgelopen jaren onverbrekelijk verbonden geraakt met maatschappelijke ontwikkeling. Dit heeft bedrijven en zelfs hele branches getransformeerd; denk aan boodschappen doen, een taxi bestellen of een vakantiereis samenstellen. De huidige studenten en de nieuwe generaties medewerkers zijn opgegroeid in een digitale wereld. Daarom gaat de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een ‘smart’ campus bouwen die voorziet in de behoeften van studenten, docenten en onderzoekers.

De student - persoonlijk en toegankelijk onderwijs
De EUR Smart Campus van 2021 geeft studenten (binnen kaders) maximale vrijheid bij het deelnemen aan onderwijs. Naast fysieke vormen van onderwijs biedt de EUR Smart Campus een variëteit aan digitale onderwijsvormen aan, zodat studenten zelf kunnen kiezen hoe zij willen studeren.

De wetenschapper - ruimte dankzij digitalisering
In 2021 plukken wetenschappers de vruchten van de investering die zij hebben gedaan in de digitalisering van leerstof. Hierdoor ontstaat meer tijd en ruimte voor onderzoeksactiviteiten. Om onderzoek vanuit IT beter te faciliteren, zal gewerkt worden aan profilering van wetenschappers, onderzoeksrichtingen en onderzoeksresultaten. Effectief betekent dit dat we werken aan een onderzoeksplatform, waar datagericht, snel en flexibel onderzoek kan plaatsvinden. Dit platform moet de onderzoeker ontlasten in zaken als het verantwoordingsproces, databescherming en beschikbaar stellen van vernieuwende technologieën. Het resultaat moet zijn dat research aan de EUR zich nog beter kan meten met de internationale top.

De bedrijfsvoering - samen maken we ondersteuning eenvoudig
In 2021 zijn alle bedrijfsvoeringsprocessen binnen de EUR gedigitaliseerd. Selfservice voor gebruikers is een normaliteit geworden; door gebruik te maken van standaardoplossingen waar we buiten de universiteit aan gewend zijn, werkt selfservice eenvoudig en snel.

Innovatief werken:
Bij de EUR proberen we door innovatief te werk te gaan deze strategische verandering tot stand te brengen. Bijgaand filmpje is een mooi voorbeeld van hoe we dit hebben gedaan bij het opstellen van het sourcingskader in de vorm van cocreatie.

Link: https://www.eur.nl/cocreatie-bij-het-cio-office

Functieomschrijving Sourcingmanager
Voor het CIO Office zoeken wij een sourcingmanager die het IV/IT dienstenportfolio van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert en aanstuurt. Op basis van het recent vastgestelde (juni 2018) sourcingskader EUR moet de wijze waarop het gehele IV/IT landschap is gesourced in kaart gebracht worden. Daarbij wordt voortgebouwd op het recent uitgevoerde integrale kostenoverzicht IV/IT (RIKS 2018). Met name op het gebied van onderzoek, Erasmus MC en de diverse BVs moet nog verder in kaart gebracht worden hoe dit landschap is gesourcet en samenhangt met EUR IV/IT landschap.

Bij alle wijzigingen in het IV / IT landschap is de manager sourcing de interface tussen de gebruikersorganisatie, interne leveranciers en de externe leveranciers. Hij borgt dat de te nemen sourcingbesluiten in lijn zijn met het beleidskader, adviseert over wijze waarop zaken bij leveranciers geregeld kunnen worden en ondersteunt bij het maken van aanbestedingsbeslissingen. Hij is daarbij de persoon die inkoop, ICT, CIO Office en projectorganisaties bij elkaar brengt.

Kennis van wat kan, hoe de markt opereert en welke risico’s zich voordoen zet hij/zij daarbij om in praktische proactieve adviezen. Hij bewaakt dat deze ook worden geïmplementeerd, waarbij tact en draagvlak essentieel zijn.

Wie zoeken wij?
Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT professionals.

Taken en resultaatsgebieden
 • Opstellen en beheren sourcingsportfolio EUR – in het bijzonder zal de manager sourcing het thema sourcing EUR-breed op de kaart moeten zetten. Uitvoeren evaluaties en reviews, gevraagd en ongevraagd. Verstrekken advies aan faculteiten, staven, ITD/ITS, functioneel beheer en CIO Office.
 • Doorontwikkelen van het sourcingsbeleid.
 • Uitvoeren van sourcingstoetsen conform het beleid, ondersteunen bij selectie en onderhandelingen met leveranciers, Opstellen oplossingsalternatieven.
 • Toetsen beveiligingsplan, complianceplan en continuïteitplan leveranciers conform het vigerende beleidskader.
 • Bewaken dienstenlevering.
 • Formuleren eisen aan ICT-dienstverlening, toetsen aan strategische doelen EUR, waar nodig opstellen en beheren ICT-dienstencatalogus / ICT-dienstenovereenkomsten
 • Leveranciersselecties, beoordelen offertes
 • Managen organisatorische knelpunten en problemen rondom sourcing , zorgen voor draagvlak voor de oplossingen

Benodigde ervaring
Voor deze functie wordt een kandidaat met ruime ervaring op het gebied van sourcingmanagement gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:
 • Principes van sourcing (K-A) en sourcingkeuzes
 • Afstemming informatiesysteem en strategie (IS and Business Strategy Alignment)
 • Kennis van technologische ontwikkelingen (Technology Trend Monitoring) en innoveren
 • Dienstverlening, probleemmanagement, en informatiebeveiliging
 • Inkoop, contractmanagement, behoeftemanagement
 • Relatiemanagement
 • Financieel management (F-M) en project planning & control (G-M)
 • Projectbegrotingen, business cases en markt conformiteit (E-A)
 • Principes, methoden en technieken voor interne controle en voor kwaliteitsborging

P-Competenties
De volgende competenties zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:
 • Hoog niveau sensitiviteit, inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en initiatiefrijk
 • Hoog niveau conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden
 • Hoog niveauaAnalytisch vermogen en oordeelsvorming
 • Hoog niveau besluitvaardigheid en overtuigingskracht
 • Hoog niveau onderhandelingsvaardigheid
 • Hoog niveau plannen en organiseren
 • Hoog niveau integriteit

Functiekwalificatie
Je bent in het bezit van HBO of academisch werk- en denkniveau. Volgens het European Competence Framework niveau NLQF-5 of 6.

De Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Qua onderzoeksimpact en studiekwaliteit draait de EUR mee in de top van de Europese universiteiten. De EUR integreert academisch toponderzoek met excellent onderwijs en is succesvol in het valoriseren van kennis.
De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. Het onderwijs is kleinschalig, activerend en intensief. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken.
De EUR is een universiteit met lef en streeft excellentie na, om aantrekkelijk te zijn voor toptalent, maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen.
De universiteit telt ruim 27.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, meer dan 500 hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.

De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

Wij bieden
Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start per 1 januari 2019. Het salaris bedraagt minimaal € 4.294,- en maximaal € 5.978,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Solliciteren?
Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je cv via de 'Solliciteer' button voor 15 oktober 2018.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anton Opperman, Anton.Opperman@eur.nl. Voor meer informatie over deze procedure kun je contact opnemen met Maaike Gerst, HR Adviseur CIO office, maaike.gerst@eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Maaike Gerst

Vestigingsplaats

Solliciteer