Erasmus Universiteit Rotterdam

(Senior) ICT Projectmanager - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 17-12-2018 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris een prima salaris dat, afhankel...
Resultaat gedreven projectmanager die processturing, inhoud, stakeholder- en people-management passend in weet te zetten voor projectsucces

Wat is de context

Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een Universiteit met ruim 30.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren verandert snel. De (IT-) strategie van de EUR speelt hierop in. Dit betekent grote ambitieuze programma’s, continue vernieuwing, veel en juiste informatie voorzieningen en het leveren van uitstekende kwaliteit.

Ons informatie en applicatie landschap is een belangrijke ‘enabler’ van de primaire processen van onderwijs en onderzoek. Steeds verdergaande digitalisering van het onderwijs en onderzoek stellen nieuwe eisen aan de wijze waarop IT het primaire proces kan en moet ondersteunen. Hetzelfde geldt voor veranderingen in wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de AVG, en de continue ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in het algemeen en informatie beveiliging in het bijzonder.
Tegelijkertijd is er ook sprake van autonome technische ontwikkelingen in de IT-markt waar de Universiteit op aan wil sluiten. Ook speelt een meerjarige herontwikkeling van de campus Woudestein welke een veelheid aan uitdagingen met zich meebrengt op het snijvlak van facilities en IT.

Veel van deze ontwikkelingen worden gerealiseerd middels projecten. De ene keer is IT daarbij de hoofdsponsor en levert de overall projectleider, andere keren levert ze een IT-deelprojectleider die zorg moet dragen voor on-time delivery binnen kaders van kwaliteit en budget.

We zijn op zoek naar twee resultaat gedreven projectmanagers die door middel van effectieve processturing, grip op de inhoud en vooral door uitstekend stakeholder- en peoplemanagement het verschil weten te maken en een positieve bijdrage vanuit IT aan al deze ontwikkelingen weten te borgen.

Wat ga je doen
Als ICT Projectmanager geef je sturing aan (deel-) projecten die kunnen variëren van nieuwbouw van applicaties, integratie van SAAS oplossingen, technische netwerk vernieuwingen, Life Cycle Management trajecten tot aan real estate (her-) bouw met een complexe IT component. Je draagt middels goede en heldere project planning en aansturing zorg voor het ophalen en vaststellen van requirements, werken onder architectuur, oplevering project resultaten, het borgen van het testproces, het in beheer brengen van de projectresultaten, etc..

Uitgangspunt voor een heldere sturing op proces is je projectplanning. Daarnaast is inzicht in en begrip voor de belangen van de vele en diverse stakeholders binnen een Universiteit noodzakelijk om draagvlak te kunnen verkrijgen en behouden. Ook moet je in staat zijn om wanneer nodig even inhoudelijk mee ‘de diepte’ in te kunnen met de specialisten. Tot slot weet je binnen een organisatie die niet werkt met ‘dedicated’ project teams toch je resources te verkrijgen en effectief in te zetten. Kortom, projectmanagement in zijn breedste en uitdagendste vorm.
Om de rol goed te kunnen vervullen ben je een zelfstarter, pro-actief, initiatiefrijk, een zeer ervaren projectmanager, leg je de verbinding en laat je mensen samenwerken. Je geeft duidelijk en effectief sturing en escaleert wanneer dat noodzakelijk is. Kwaliteit, efficiency en kostenbewust handelen enerzijds maar zeker ook pragmatisme anderzijds staan hoog in je vaandel.

Wat heb jij te bieden
Je bent een talentvolle en ervaren projectmanager met kennis van IT en affiniteit met onderwijs en/of onderzoek. Resultaat gedrevenheid, sterk in stakeholder- en peoplemanagement, niet bang voor de inhoud en sturing op proces zijn kernwoorden die jou beschrijven.
Je bent een leider die het voortouw durft te nemen maar je kan ook als facilitator uit de voeten. Je bent een echte zelfstarter, geeft ongevraagd en gevraagd advies en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Communiceren is je tweede natuur. Uiteraard ben je conceptueel en analytisch sterk.
Verder beschik je in elk geval over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en heb je meerdere jaren ervaring in een soortgelijke rol.
Hiernaast breng jij aantoonbaar het volgende mee:
  • Meerjarige ervaring (>5) als projectleider van projecten met een duidelijke IT component;
  • IPMA-C en/of Prince2 Practitioner (of vergelijkbaar) kennis en -certificering;
  • Beschikt over brede kennis van moderne ontwikkelingen binnen de IT (beweging naar Cloud, informatiebeveiliging en security n.a.v. AVG, etc..)
  • Kennis van of ervaring met ICT-architectuurprincipes (HORA/NORA) is een pré;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B1).

Waar kom je te werken
Als ICT Projectmanager maak je onderdeel uit van de afdeling Projectmanagement & Consultancy (PM&C) binnen de unit IT van het University Support Center (USC). Samen met je collega’s zorg je ervoor dat IT producten op een beheerste, kosten efficiënte en gecontroleerde manier worden ontworpen, ontwikkeld en geïmplementeerd. Tevens is de afdeling een aanjager van innovatie rondom de informatievoorziening.
 
Wat mag jij verwachten
Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.513,00 bruto per maand (schaal 12) bedraagt. Voor de senior functie is het salaris afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.978,00 bruto per maand (schaal 13).
Voor beide situaties behoort een arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden.
Daarnaast een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen) voor een goede balans tussen werk en privé en ruime opleidingsmogelijkheden. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt de EUR gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruik maken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek op de campus. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Informatie en solliciteren:
Voor meer informatie is het mogelijk om, in verband met de vakantieperiode, na 24 december 2018 contact op te nemen met Jaap Willem Cornelese (jaap.cornelese@eur.nl of 06-82912060). Reageren op deze vacature doe je door jouw CV met korte motivatie via de 'Solliciteer' button te sturen naar Jaap Willem Cornelese.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jaap Willem Cornelese
Telefoon 06-82912060

Vestigingsplaats

Solliciteer