Erasmus Universiteit Rotterdam

Projectleider afdeling Projects – Real Estate Services (RES) - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-08-2018 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris minimaal € 2.640 bruto per maan...
Projectleider afdeling Projects (1,0 fte) – Real Estate Services (RES)

Erasmus Universiteit Rotterdam

Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 25.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de EUR betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Ter ondersteuning van het College van Bestuur, de faculteiten en de studenten van de EUR zijn ruim 400 medewerkers werkzaam binnen het University Support Centre (USC).

Real Estate Services

Real Estate Services (RES) levert in nauwe samenwerking met Facility Services (FS) en Information Technology Services (ITS) onderliggende dienstverlening ten behoeve van de USC diensten onderwijsruimtes, werkplekken, wonen en campusvoorzieningen.
Het bieden van (fysiek) inspirerende, juist functionerende en doelmatige huisvesting zodat studenten, medewerkers en bezoekers op de locaties van de EUR optimaal kunnen presteren en zich thuis voelen. De unit Real Estate Services bestaat uit de afdelingen Projects, Staff, Planning en Service Management.

Werkzaamheden
Voor de afdeling Projects, onderdeel van de unit Real Estate Services zijn wij op zoek naar een projectleider. De afdeling Projects omvat de projectleiders voor nieuw- en verbouwprojecten.

In 2007 startte de EUR met het ontwikkelingstraject van het Masterplan Campus in Ontwikkeling. Als eerste werd er een prijsvraag onder architecten uitgeschreven om een bruisend hart van campus Woudestein te creëren. In de aanloop naar het strategisch plan ‘Erasmus 2013’ werd duidelijk dat, naast de vraag om een bruisend hart, nadrukkelijk de wens bestond om een campus te ontwikkelen die meer kwaliteit uitstraalt en de internationaliseringsambitie kan accommoderen. In de afgelopen jaren is het ontwerp meermaals aangescherpt en met vele partijen, binnen en buiten de universiteit, besproken. Daardoor heeft het plan aan kwaliteit en draagvlak gewonnen.

Het programma campus in Ontwikkeling (CIO) omvat nieuwbouw, renovatie en herinrichtingsprojecten op de campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Fase 1 en 2 van het programma CIO zijn afgerond. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van fase 3 van het programma CIO. Deze fase loopt van 2016 tot medio 2020. De projectleider wordt ingezet op diversen verbouw en herinrichtingsprojecten.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Uitwerken van de projectopdracht in een operationeel projectplan
 • Realiseren van de uitvoering van het projectplan, inclusief coördinatie van verschillende partijen, alsmede zorgdragen voor periodieke rapportages
 • Zorgdragen voor de praktische projectcoördinatie en verrichten van uitvoerende werkzaamheden
 • Bewaken van de voortgang/inspecteren van overeengekomen kwaliteit en bijsturen met corrigerende maatregelen in geval van afwijkingen
 • Aansturen van interne medewerkers en/of derde partijen uitgaande van het projectplan.
 • Zorgdragen voor een adequate financiële en projectadministratie.
 • Evalueren en afsluiten van het project

De projectleider rapporteert hiërarchisch aan projectmanager en/of afdelingshoofd

Wat wij vragen
Ervaring en achtergrond
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante opleiding waarbij de voorkeur uitgaat naar een technische of bouw gerelateerde opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het aansturen van projecten;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels zowel in woord als geschrift (aantoonbaar B2-niveau conform CEFR);

Competenties
 • Kerncompetenties USC: Klantgericht, Samenwerken, Verantwoordelijkheid nemen.
 • Sturen op resultaat: Richting en sturing geven aan medewerkers binnen de afdeling om doelstellingen en resultaten te realiseren.
 • Overtuigingskracht: Er in slagen anderen te winnen voor ideeën en plannen.
 • Kostenbewust handelen: Zich bewust zijn van de financiële gevolgen van het eigen handelen en van de waarde van middelen.
 • Plannen en organiseren: Overzien van werkzaamheden; doelen en prioriteiten stellen. Activiteiten, tijd en middelen plannen.

Wat wij bieden
Een afwisselende functie in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.640 bruto per maand en maximaal € 4.166 (schaal 10, CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Verder omvat het aantrekkelijke pakket aan arbeidsvoorwaarden onder meer een carrière budget, vakantiegeld ad 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (41 dagen per jaar bij een fulltime aanstelling) voor een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid tot flexibele inzet van arbeidsvoorwaarden. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Sollicitatie en informatie
Voor meer informatie omtrent deze functie kunt u contact opnemen met Marcel Quanz, marcel.quanz@eur.nl en telefoonnummer: 010-4082766.

Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae o.v.v. Sollicitatie Projectleider kunt u versturen via de 'Solliciteer' button.

Voor deze vacature wordt tegelijk intern en extern geworven. Interne kandidaten genieten, bij gelijke geschiktheid, voorrang bij de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marcel Quanz
Telefoon 010-4082766

Vestigingsplaats

Solliciteer