Erasmus Universiteit Rotterdam

Programmacontroller - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-12-2018 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris minimaal € 5.039 en maximaal € ...
De Algemene Bestuursdienst (ABD) ondersteunt het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam bij het waarmaken van zijn eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs en onderzoek.

Voor de afdeling Corporate Planning & Control van de ABD zijn we per direct op zoek naar een:

Programmacontroller (1,0 fte, m/v)

De afdeling Corporate Planning & Control (CPC) richt zich op het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Het betreft een functie van 40 uur per week.

Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Corporate Planning & Control
De afdeling bestaat uit zes professionals en wordt geleid door de Concern Controller. Haar belangrijkste opdracht is het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Daartoe verzamelt, ordent, analyseert, ontsluit en rapporteert zij informatie (financieel en niet-financieel) ten behoeve van het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming.

De eerder omschreven uitdaging voor de bedrijfsvoering om steviger aan te sluiten op onderwijs en onderzoek, betekent dat control in de brede zin moet worden ontwikkeld. De verbinding tussen de doelstellingen van de universiteit en de inzet van (financiële) middelen moet zichtbaar worden gelegd. Management informatie wordt daartoe verder ontwikkeld. Risicomanagement is onlosmakelijk verbonden met de besturing en beheersing van de organisatie en daarom een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van control binnen de EUR.

Daarnaast wordt vanuit CPC meer dan voorheen de samenwerking opgezocht met de individuele faculteiten en instituten, en de decentraal werkende faculteitscontrollers. Deze worden hiërarchisch aangestuurd door het faculteitsbestuur, en hebben een functionele lijn naar CPC. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met de relevante afdelingen binnen het University Support Center, waar de ondersteunende diensten zijn ondergebracht.

Functieomschrijving

Als programmacontroller bij de afdeling CPC ben je verantwoordelijk voor de control op de universiteitsbrede strategische programma’s. Je draagt zorg voor de inrichting en het gebruik van de integrale beheersing van de programma’s en projecten daarbinnen, zodat de voorspelbaarheid van de programma’s wordt vergroot. Je bent een onafhankelijk gepositioneerde “rechterhand” van de programmamanagers en projectleiders en ondersteunt en adviseert over de optimale (integrale) beheersing van het programma en eventuele deelprojecten, zodat aantoonbaar de programmadoelstellingen en daarmee de strategische doelstellingen van de EUR kunnen worden gerealiseerd. Risicomanagement is hiervan een onderdeel. Je beoordeelt business cases en ondersteunt programmamanagers en projectleiders bij het opstellen ervan. Je stelt rapportages op voor gebruik binnen het programma of project, maar ook onder verantwoordelijkheid van de Concern Controller ten behoeve van het College van Bestuur. De komende periode zullen, mede als gevolg van de nieuwe instellingsstrategie, veel nieuwe initiatieven worden gestart. Deze initiatieven zijn zeer divers en kunnen variëren van complexe bedrijfsvoeringsprogramma’s, tot onderwijsontwikkeling en innovatie.

Daarnaast ben je voorzitter van het universiteitsbrede projectcontrollersoverleg en stuur je daarin functioneel de projectcontrollers van de faculteiten aan. Hierbij gaat het om 2e en 3e geldstroomprojecten, waaraan door subsidiegevers specifieke beheersingseisen worden gesteld. Je bent daarbij eindverantwoordelijk voor een consequente naleving van het accounting- en controlmanual en draagt bij aan het verbeteren van projectbeheersing van de 2e en 3e geldstroomprojecten.

Binnen de afdeling CPC lever je een constructieve bijdrage aan analyse en advies op het gebied van het universiteitsbrede financiële beleid en participeer je in universiteitsbrede projecten..

Functie profiel

Je beschikt over een goede dosis overtuigingkracht en een ontwikkeld conceptueel vermogen. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent organisatie- en omgevingssensitief. Daarnaast heb je een constructief-kritische houding en ben je in staat op basis van een gedegen analyse de juiste vragen te stellen. Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Ook ben je zowel goed met cijfers als met woorden en ben je in staat op een heldere en overtuigende manier informatie en adviezen op schrift te stellen en mondeling te verwoorden.

Functie-eisen
  • Een afgeronde WO-opleiding bij voorkeur op economisch of bedrijfskundig gebied, eventueel aangevuld met een controllersopleiding.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met project- en programmacontrol.
  • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (C1 Common European Framework). Bepaling van niveau gebeurt na aanstelling en het is mogelijk intern taalcursussen te volgen om op het benodigde niveau te komen.

Wij bieden
Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start op 1 maart 2019 of eerder indien mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 5.039 en maximaal € 6.133 bruto per maand (schaal 13) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Solliciteren?

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je cv via de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Denise Ruijs (Senior Business Controller). Zij is bereikbaar via e-mail: denise.ruijs@eur.nl.

Een adviesopdracht kan deel uitmaken van de procedure.

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Denise Ruijs

Vestigingsplaats

Solliciteer