Erasmus Universiteit Rotterdam

Privacy Officer - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 01-10-2018 Functiecategorie ICT - Hardware / Netwerk
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris minimaal € 2.640,- en maximaal ...
Privacy Officer

Digitalisering is afgelopen jaren onverbrekelijk verbonden geraakt met maatschappelijke ontwikkeling. De huidige studenten en steeds meer medewerkers zijn opgegroeid in een digitale wereld. Daarom bouwt de EUR een ‘smart’ campus. We doen dit vanuit co-creatie. Zie bijgaand filmpje als voorbeeld: Link: https://www.eur.nl/cocreatie-bij-het-cio-office

Functieomschrijving Privacy Officer
Voor het CIO Office zoeken wij 3 privacy officers die het aanspreekpunt voor privacy-vragen binnen de betreffende stafafdeling of faculteiten zijn. De 3 privacy officers zullen vanuit het CIO Office werkzaam zijn als privacy functionaris en voor een aantal faculteiten werken. De privacy officers trekken daarbij nauw op met de Chief Privacy Officer aan wie zij ook rapporteren. Pragmatisme, assertiviteit, een gedegen kennis van het privacyvraagstuk en stressbestendigheid zijn daarbij een must.

Positionering van de functie
De privacy officers vallen onder het CIO-office en rapporteren aan de CPO (onderdeel van Risk&Compliance). In de praktijk opereren ze voor en binnen één of meer faculteiten. Die faculteiten nemen bij het CIO Office dus een dienst af.

Wie zoeken wij?
Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT professionals.

Taken en resultaatsgebieden
 • Het fungeren als privacy aanspreekpunt;
 • Vergroten security- en privacybewustzijn bij faculteiten, staven en onderzoekers
 • Uitleg geven over de do’s en dont’s. Erop toezien dat deze uitgevoerd worden door medewerkers en lijnmanagement (awareness);
 • Privacy-intakes bij nieuwe processen of projecten;
 • Uitvoeren van (minder complexe) Data Privacy Impact Analyses (DPIA);
 • Aanspreekpunt voor de DPO en coördinatie bij inzage, correctie en verwijderverzoeken persoonsgegevens;
 • Aanspreekpunt voor datalekken en deze doorgeleiden naar DPO.

Benodigde ervaring
 • Voor deze functie wordt een kandidaat met een achtergrond op het gebied van privacy gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:
 • Minimaal afgeronde hbo-opleiding op het gebied van rechten, ICT of organisatiekunde
 • Actuele kennis van ICT-recht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), informatiebeveiliging en aanverwante en naderende privacywetgeving
 • In bezit, dan wel bereidheid om deze op korte termijn te behalen, van een IAPP-certificering (CIPP/E, CIPM of CIPT)
 • Ervaring in het werken in decentrale organisaties, bij voorkeur onderzoeks- of onderwijsinstellingen
 • Beheer van bedrijfsinformatie/gegevens (B-BP)
 • Compliancemanagement (G-M), ervaring met principes, methoden en technieken voor beveiliging (G-A)

P-Competenties
De privacy officer is bovenal iemand die het belang van privacy weet over te brengen aan betrokkenen (informatiemanagers, decanen, etc). De volgende competenties zijn dan ook zeer belangrijk om op hoog niveau te bezitten om deze functie succesvol te kunnen vervullen:
 • Sensitiviteit, inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk); initiatiefrijk
 • Conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden
 • Een zeer klantgerichte instelling en in staat zowel zelfstandig als in teamverband te opereren.
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming
 • Plannen en organiseren
 • Integriteit

Functiekwalificatie
Je bent in het bezit van hbo werk- en denkniveau. Volgens het European Competence Framework niveau NLQF-5. Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van rechten, ICT of organisatiekunde heeft de voorkeur.

De Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Qua onderzoeksimpact en studiekwaliteit draait de EUR mee in de top van de Europese universiteiten. De EUR integreert academisch toponderzoek met excellent onderwijs en is succesvol in het valoriseren van kennis.

De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. Het onderwijs is kleinschalig, activerend en intensief. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken.

De EUR is een universiteit met lef en streeft excellentie na, om aantrekkelijk te zijn voor toptalent, maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen.

De universiteit telt ruim 27.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, meer dan 500 hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.
De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

Wij bieden
Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start per 1 januari 2019. Het salaris bedraagt minimaal € 2.640,- en maximaal € 4.166,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Nader kennismaken of Solliciteren?
Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je cv via de 'Solliciteer' button uiterlijk 31 oktober 2018 onder vermelding van ‘sollicitatie privacy officer’.

Wil je liever eerst kennis maken met de EUR, dan kun je contact opnemen met Navid Kamalzadeh, via de mail: kamalzadeh@eur.nl. Vermeld daarbij wat je achtergrond is en waar je belangstelling naar uit gaat, zodat we je aan de juiste persoon kunnen koppelen.

Voor meer informatie over deze procedure kun je contact opnemen met Maaike Gerst, HR Adviseur CIO office (maaike.gerst@eur.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Hardware / Netwerk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Maaike Gerst

Vestigingsplaats

Solliciteer