Erasmus Universiteit Rotterdam

Manager Preventiebeleid - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 09-10-2018 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Rotterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris maximaal € 4.852,-bruto per maa...
Manager Preventiebeleid bij Erasmus Universiteit Rotterdam (0,8 fte)

‘Uitdagende rol voor iemand met passie voor gezond en veilig werken’

De organisatie

Een smeltkroes van talent, internationaal georiënteerd en sterk maatschappelijk betrokken. Dat is de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Een universiteit die met circa 30.000 studenten en 3.000 medewerkers wetenschappelijke kennis in Rotterdam ontwikkelt die grenzeloos toepasbaar is. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
Voor meer informatie over de Erasmus Universiteit Rotterdam, zie www.eur.nl

De afdeling
HR is onderdeel van het University Support Centre (USC). Hierin zijn de generieke ondersteunende functies, waaronder HR, binnen de universiteit gebundeld.
Vanuit het USC wordt steeds meer proces- en ketengericht gewerkt richting de Faculteiten en Organisatie onderdelen.
De Unit HR heeft daarnaast een functionele lijn naar het College van Bestuur, dat inhoudelijk op de HR beleidsagenda stuurt.
De Unit HR bestaat uit de teams: Advice, Policy, Support en een kleinere directiestaf met specialistische functies. De functie van Manager Preventiebeleid valt binnen het HR Advice team waar ook de verzuimmanagers, HR Business Partners en HR adviseurs werkzaam zijn.

De functie-inhoud
De Erasmus Universiteit Rotterdam is op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega die op een professionele wijze zorg draagt voor een veilige en gezonde werkplek voor alle medewerkers van de EUR. In deze zelfstandige rol leg je een visie neer voor gezond en veilig werken binnen de EUR. Je bent daarbij onder andere verantwoordelijk voor het adviseren, coördineren en uitvoeren van de werkgeversverplichtingen op grond van de Arbeidsomstandighedenwetgeving. Je onderhoudt een (extern) netwerk op Arbo-gebied en zorgt dat je op de hoogte blijft van wet- en regelgeving omtrent Arbo.
De universiteit biedt je graag de mogelijkheid om vakgerichte opleidingen/trainingen te volgen, zodat je medewerkers en leidinggevenden accuraat kunt adviseren.

Tot je werkzaamheden behoren onder meer:
 • Het vernieuwen, actualiseren en implementeren van het Arbobeleid, conform de goedgekeurde visie
 • Opstellen van procedures, instructies en protocollen
 • Regisseren van het invullen van de (branche) RI&E en het adviseren bij het opstellen en bewaken van de voortgang van het Plan van Aanpak i.s.m. de Faculteiten en Organisatie onderdelen.
 • Samenwerken met medezeggenschap en alle bij preventie en arbeidsomstandigheden betrokken partijen (o.a. Arbeidsinspectie)
 • Aansturen van externe leveranciers van diensten op Arbo gebied (bv voor werkplekonderzoek)
 • Geven van voorlichting en gevraagd en ongevraagd adviseren van Faculteiten en Organisatie onderdelen en HR op Arbo- en preventie gerelateerde thema’s.

Functie-eisen
Je hebt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en het zit in je natuur om te organiseren en te adviseren. Je bent analytisch sterk, weet de juiste prioriteiten te stellen en gaat voor kwaliteit. Je bent graag de spin in het web, hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet mensen en disciplines met elkaar te verbinden.

Verder heb jij:
 • HBO+/academisch werk-en denkniveau;
 • Werkervaring met projectmanagement bij voorkeur in een non-profit organisatie;
 • Kennis en passie met onderwerpen gezondheid en veiligheid van medewerkers;
 • Kennis van wet- en regelgeving en kaders op het gebied van arbeidsomstandigheden, preventie en RI&E;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal B2 Common European Framework).

Arbeidsvoorwaarden
Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.852,-bruto per maand (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een volledige werkweek.
De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en kunnen medewerkers gebruik maken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

De procedure:
Jouw schriftelijke sollicitatie op deze functie kan je sturen via de 'Solliciteer' button aan Guusje Wiersma, Hoofd HR Advice.

Ook voor vragen kan je je wenden tot Guusje Wiersma (06 41164049).

Voor deze vacature wordt tegelijk intern en extern geworven. Interne kandidaten genieten voorrang bij de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Guusje Wiersma

Vestigingsplaats

Solliciteer