Erasmus Universiteit Rotterdam

Informatie Manager - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-09-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris €4294 - €5978
Informatiemanager (K-M)
Digitalisering is de afgelopen jaren onverbrekelijk verbonden geraakt met maatschappelijke ontwikkeling. Dit heeft bedrijven en zelfs hele branches getransformeerd; denk aan boodschappen doen, een taxi bestellen of een vakantiereis samenstellen. De huidige studenten en de nieuwe generaties medewerkers zijn opgegroeid in een digitale wereld. Daarom gaat de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een ‘smart’ campus bouwen die voorziet in de behoeften van studenten, docenten en onderzoekers.

De student - persoonlijk en toegankelijk onderwijs
De EUR Smart Campus van 2021 geeft studenten (binnen kaders) maximale vrijheid bij het deelnemen aan onderwijs. Naast fysieke vormen van onderwijs biedt de EUR Smart Campus een variëteit aan digitale onderwijsvormen aan, zodat studenten zelf kunnen kiezen hoe zij willen studeren.

De wetenschapper - ruimte dankzij digitalisering
In 2021 plukken wetenschappers de vruchten van de investering die zij hebben gedaan in de digitalisering van leerstof. Hierdoor ontstaat meer tijd en ruimte voor onderzoeksactiviteiten. Om onderzoek vanuit IT beter te faciliteren, zal gewerkt worden aan profilering van wetenschappers, onderzoeksrichtingen en onderzoeksresultaten. Effectief betekent dit dat we werken aan een onderzoeksplatform, waar datagericht, snel en flexibel onderzoek kan plaatsvinden. Dit platform moet de onderzoeker ontlasten in zaken als het verantwoordingsproces, databescherming en beschikbaar stellen van vernieuwende technologieën. Het resultaat moet zijn dat research aan de EUR zich nog beter kan meten met de internationale top.

De bedrijfsvoering - samen maken we ondersteuning eenvoudig
In 2021 zijn alle bedrijfsvoeringsprocessen binnen de EUR gedigitaliseerd. Selfservice voor gebruikers is een normaliteit geworden; door gebruik te maken van standaardoplossingen waar we buiten de universiteit aan gewend zijn, werkt selfservice eenvoudig en snel.

Innovatief werken:
Bij de EUR proberen we door innovatief te werk te gaan deze strategische verandering tot stand te brengen. Bijgaand filmpje is een mooi voorbeeld van hoe we dit hebben gedaan bij het opstellen van het sourcingskader in de vorm van cocreatie.

Functieomschrijving
Informatiemanagers verbinden de IV en de in te zetten systemen met de hoofdprocessen van de organisatie. Zij fungeren als vertegenwoordiger van de afnemers van de informatievoorziening (vraagzijde) en bundelen behoeften en eisen in voorstellen (business cases), die afgestemd worden met verantwoordelijk lijnmanagement (opdrachtgevers). Zij voeren regie over projecten in hun domein, houden daarbij voortdurend de mogelijke lange termijn-ontwikkelingen in het oog en zijn vaak lid van stuurgroepen.

Voor het CIO Office zoeken wij twee nieuwe informatiemanagers die helpen de visie te realiseren. De gezochte informatie managers hebben elk een eigen aandachtsgebied:
 • Informatiemanager Onderzoek: Onderzoek wordt zowel op faculteiten, als in aparte research BVs als in samenwerkingsverbanden met andere onderzoeksinstellingen gedaan. Hierdoor is er een grote diversiteit aan IV systemen en infrastructuuroplossingen gecreëerd. De informatiemanager Onderzoek heeft primair als taak om te komen tot een onderzoeksplatform, waar datagericht, snel en flexibel onderzoek kan plaats vinden. Doel is onderzoekers te ontzorgen bij vraagstukken als security en compliance, piek- en dalbelasting en snelle introductie van nieuwe tools en technieken.
 • Informatiemanager Onderwijs: het on- en off-campus onderwijs wordt in toenemende mate gefaciliteerd door informatietechnologie. Deze technologie ontwikkelt zich zeer snel en is in toenemende mate gebaseerd op SaaS oplossingen. De informatiemanager Onderwijs heeft tot taak om nieuwe onderwijsbehoeften EUR breed te identificeren en gerealiseerde veranderingen te evalueren. Hij is daarbij het aanspreekpunt voor de faculteiten en staat hen gevraagd en ongevraagd bij met adviezen.

Positionering van de functie
Binnen het CIO office zijn na invulling van deze vacatures een aantal informatiemanagers beschikbaar. Zij zullen onderling het werk verdelen en elkaar versterken in het realiseren van het masterplan IT en nieuwe behoeften snel hierin integreren. Zij werken hierbij intensief samen met de informatiemanager CIO Office en de informatiemanagers van de faculteiten.

Wie zoeken wij?
Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT professionals.

Taken en resultaatsgebieden
 • Afstemming informatiesysteem en IV/IT strategie EUR en faculteiten;
 • Ontwikkelen visie op het gebied van onderwijs of onderzoek
 • Opstellen en beheren plan voor interne toezicht;
 • Opstellen en beheren begroting, bepalen investeringen en kosten; opstellen business cases
 • Opstellen, afsluiten en beheren afspraken met faculteiten (klant); 
 • Inrichten informatievoorzieningsfunctie onderzoek en/of onderwijs;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de informatiemanager CIO Office.

Benodigde ervaring
Voor deze functie wordt een kandidaat met relevante ervaring gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:
 • Onderzoeks- of onderwijsdomein
 • Realiseren van wijzigingen in informatiesystemen (O-IS)
 • Beleid en strategiebepaling (K-M);
 • Management van (bedrijfs)processen (G-M);
 • Planning & control (G-M);
 • Administratieve organisatie en interne controle (AO & IC).

P-Competenties
De volgende competenties zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:
 • Hoog niveau samenwerken - van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij in staat is met een groot aantal mensen goed samen te werken.
 • Hoog niveau sensitiviteit en inlevingsvermogen - in het bijzonder wordt gevraagd om sterke politieke vaardigheden, overtuigingskracht en sensitiviteit richting de faculteiten.
 • Kennis van het domein Onderwijs of Onderzoek.
 • Hoog niveau strategische visie.
 • Besluitvaardig, inclusief goed kunnen prioriteren.
 • Plannen en organiseren.

Functiekwalificatie

Je bent in het bezit van academisch werk- en denkniveau, volgens het European Competence Framework niveau NLQF-6.

De Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Qua onderzoeksimpact en studiekwaliteit draait de EUR mee in de top van de Europese universiteiten. De EUR integreert academisch toponderzoek met excellent onderwijs en is succesvol in het valoriseren van kennis.
De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. Het onderwijs is kleinschalig, activerend en intensief. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken.
De EUR is een universiteit met lef en streeft excellentie na, om aantrekkelijk te zijn voor toptalent, maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen.
De universiteit telt ruim 27.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, meer dan 500 hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.
De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

Wij bieden
Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start per 1 januari 2019. Het salaris bedraagt minimaal € 4294,- en maximaal € 5978,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Solliciteren?
Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je cv per e-mail (werving.cioo@eur.nl) of via de ''Solliciteer'' button voor 15 oktober 2018.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anton Opperman, Anton.Opperman@eur.nl. Voor meer informatie over deze procedure kun je contact opnemen met Maaike Gerst, HR Adviseur CIO office, maaike.gerst@eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Maaike Gerst

Vestigingsplaats

Solliciteer