Erasmus Universiteit Rotterdam

ICT Architect Informatiesystemen - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 27-09-2018 Functiecategorie ICT - Hardware / Netwerk
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris een prima salaris dat, afhankel...
Ben jij de overtuigende ICT Architect Informatiesystemen die het verschil maakt in het (re-) design van ons informatie- en applicatie landschap?

Wat is de context
Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 30.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren verandert snel. De IT-strategie van de EUR speelt hierop in. Dit betekent grote ambitieuze programma’s, continue vernieuwing, veel en juiste informatie voorziening en het leveren van uitstekende kwaliteit.

Ons informatie- en applicatie landschap is een belangrijke ‘enabler’ van de primaire processen van onderwijs en onderzoek. Steeds verdergaande digitalisering van onderwijs en onderzoek stellen nieuwe eisen aan de wijze waarop IT het primaire proces kan en moet ondersteunen. Hetzelfde geldt voor ontwikkelingen in wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de AVG, en de dynamiek op het gebied van veiligheid in het algemeen en informatie beveiliging in het bijzonder.

Welke mogelijkheden zijn er om tooling en middelen aan te bieden voor moderne vormen van collaboratie? Welke rol speelt een centrale IT afdeling daarbij en wat mag en kan er decentraal zelf worden aangesloten door bijvoorbeeld faculteiten? Hoe waarborg je dat ketens blijven functioneren wanneer deze steeds meer zijn samengesteld uit applicaties en processen die bij verschillende externe partijen zijn gesourced? Hoe kan je binnen een wereld die vanuit haar DNA – onderwijs en onderzoek – denkt in termen van openbaar toegankelijke data toch grip houden op privacy gevoelige data? Hoe geef je in zo’n omgeving invulling aan het begrip Privacy & Security by Design?

Allemaal vragen waarbij de ICT Architect Informatiesystemen een belangrijke rol speelt bij het vinden van antwoorden en oplossingen.
We zijn op zoek naar een overtuigende ICT Architect Informatiesystemen die hierbij het verschil maakt.

Wat ga je doen
Als ICT Architect Informatiesystemen ben je verantwoordelijk voor de (door-) ontwikkeling van de informatie-, applicatie- en integratie architectuur van de EUR. Dit doe je uiteraard niet alleen. Je werkt samen met een team collega architecten (waaronder ook infra en netwerk architecten) binnen de unit IT en met de enterprise architecten en proces/IV-architecten van het CIO-Office.
Je analyseert de doelstellingen van de organisatie en vertaalt deze naar een samenhangende informatieverwerking. Jouw modellen, ontwerpen en adviezen geven richting aan projecten, (agile-) ontwikkelteams, ketenregisseurs en beheerafdelingen bij het ontwikkelen van passende en praktische IT oplossingen. Essentieel is dat je hierbij als ‘vertaler’ weet op te treden tussen ‘abstracte’ architectuur modellen enerzijds en meer operationele input - bijvoorbeeld technische ontwerpen – anderzijds.

Je houdt je bezig met de volgende taken:
 • Het (mede-) ontwerpen van doelarchitecturen (High Level Designs, domein architecturen, PSA’s);
 • (ondersteunen bij en redactie van) Het vertalen van doelarchitecturen naar Low Level Designs en Technische Ontwerpen;
 • Het (laten) onderhouden van landschapsplaten en andere bron informatie;
 • Advisering van (project-) management op het gebied van informatie- en applicatie architectuur en integratie;
 • (mede-) Uitvoeren impact analyses en bijdragen aan Plannen van Eisen;
 • Meedraaien in het change proces, beoordelen voorgestelde wijzigingen op conformiteit aan doelarchitectuur en het waar nodig bijwerken van de architectuur documentatie;
 • Borgen en verbeteren van het architectuur proces binnen de EUR en specifiek binnen IT;
 • Specificatie van de procedures, standaarden en normen op het gebied van architectuur;
 • Onderhouden van contacten binnen en buiten IT-afdelingen op zowel operationeel als op management niveau;
 • Ondersteunen en coachen van EUR-collega’s op het gebied van architectuur.

Wat heb jij te bieden
Je bent een talentvolle en ervaren ICT Architect Informatiesystemen met visie op een modern IT-landschap en sterke affiniteit met onderwijs en/of onderzoek. Dit betekent security proof en oog voor de hedendaagse gebruikerswensen. Je bent een leider die het voortouw durft te nemen maar kan ook als facilitator in een meer ondersteunende rol acteren. Je bent een echte zelfstarter, geeft ongevraagd en gevraagd advies en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je stemt als echte teamplayer af met je collega’s op jouw aandachtsgebied en weet je als geen ander een grote diversiteit aan stakeholders te managen. Communicatie is je tweede natuur. Uiteraard ben je conceptueel en analytisch sterk.
Verder beschik je in elk geval over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en heb je meerdere jaren ervaring in een soortgelijke rol.
Hiernaast breng jij aantoonbaar het volgende mee:
 • Ervaring met een systeemlandschap dat een combinatie is van on-premise en cloud oplossingen;
 • Ervaring met integratie oplossingen;
 • Kennis van van binnen de EUR toegepaste applicaties en platformen als onder meer Canvas, Drupal, Osiris, Syllabus, Esize, is een pré;
 • Ervaring met security en pricacy regelgeving (BIR-OH, AVG);
 • TOGAF/DYA kennis en -certificering;
 • Beschikt over brede en up-to-date kennis van en ervaring met ICT-architectuurprincipes (HORA/NORA);
 • Goede documentatie skills;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B2).

Waar kom je te werken
Als ICT Architect Informatiesystemen maak je onderdeel uit van de afdeling Projectmanagement & Consultancy (PM&C) binnen de unit IT van het University Support Center (USC). Samen met je collega’s zorg je ervoor dat vraagstukken in samenhang worden opgepakt en op een beheerste manier worden ontworpen, ontwikkeld en geïmplementeerd. Tevens is de afdeling een aanjager van innovatie rondom de informatievoorziening.
 
Wat mag jij verwachten
Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, bij een fulltime aanstelling (38 uur per week) maximaal € 5.405,00 bruto per maand (schaal 12) bedraagt.
Afhankelijk van specifieke meegebrachte kennis en kunde behoort een arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden.
Daarnaast een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen) voor een goede balans tussen werk en privé en ruime opleidingsmogelijkheden. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt de EUR gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Informatie en solliciteren:
Voor informatie kan je contact opnemen met Jaap Willem Cornelese (jaap.cornelese@eur.nl of 06-82912060). Reageren op deze vacature doe je door je CV met korte motivatie te sturen via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Hardware / Netwerk
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden ,

Contactgegevens

Contactpersoon Jaap Willem Cornelese
Telefoon 06-82912060

Vestigingsplaats

Solliciteer