Erasmus Universiteit Rotterdam

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied audit & review - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-12-2018 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris minimaal € 3.637 en maximaal € ...
De Algemene Bestuursdienst (ABD) ondersteunt het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam bij het waarmaken van zijn eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs en onderzoek.

Voor de afdeling Corporate Planning & Control van de ABD zijn we per direct op zoek naar een:

Beleidsmedewerker met aandachtsgebied audit & review (0,8-1,0 fte, m/v)

De afdeling Corporate Planning & Control (CPC) richt zich op het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Het betreft een functie van 32-40 uur per week.

Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Corporate Planning & Control
De afdeling bestaat uit zes professionals en wordt geleid door de Concern Controller. Haar belangrijkste opdracht is het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Daartoe verzamelt, ordent, analyseert, ontsluit en rapporteert zij informatie (financieel en niet-financieel) ten behoeve van het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming.

De eerder omschreven uitdaging voor de bedrijfsvoering om steviger aan te sluiten op onderwijs en onderzoek, betekent dat control in de brede zin moet worden ontwikkeld. De verbinding tussen de doelstellingen van de universiteit en de inzet van (financiële) middelen moet zichtbaar worden gelegd. Management informatie wordt daartoe verder ontwikkeld. Risicomanagement is onlosmakelijk verbonden met de besturing en beheersing van de organisatie en daarom een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van control binnen de EUR.

Daarnaast wordt vanuit CPC meer dan voorheen de samenwerking opgezocht met de individuele faculteiten en instituten en de decentraal werkende faculteitscontrollers. Deze worden hiërarchisch aangestuurd door het faculteitsbestuur en hebben een functionele lijn naar CPC. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met de relevante afdelingen binnen het University Support Center, waar de ondersteunende diensten zijn ondergebracht.

Sinds 2018 is de audit & review functie aan de afdeling toegevoegd. Dit om via audits & reviews het lerende vermogen binnen de EUR te vergroten. De audit & reviewfunctie is relatief nieuw en nog in ontwikkeling.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker met aandachtsgebied audit & review bij de afdeling CPC werk je in teamverband mee aan de totstandkoming van de universiteitsbrede producten in de P&C-cyclus: de perspectiefnota, de begroting, de periodeverslagen, en de jaarrekening/jaarverslag. Daarbij heb je specifieke organisatieonderdelen als aandachtsgebied. Onder de verantwoordelijkheid van de Concern Controller adviseer en informeer je het College van Bestuur over de (financiële) situatie van de onderdelen. Daarbij werk je nauw samen met medewerkers van Human Resources en Academische Zaken om tot een overall analyse en advisering te komen. Als auditor voer je eventueel in samenwerking met andere EUR-collega’s zelf audits uit en coördineer en begeleid je externe partijen bij de uitvoering van audits in opdracht van de EUR. Dit vindt plaats aan de hand van een jaarlijks vastgestelde auditagenda, waarvoor jij mede de input levert. De onderwerpen worden verzamelend op basis van input van organisatie-onderdelen, aanbevelingen van de accountant en risico’s die worden aangedragen vanuit risicomanagement. Daarnaast wordt je inbreng over allerhande (financiële) onderwerpen gevraagd, waarbij het resultaat doorgaans een notitie of adviesnota is die via de Concern Controller wordt voorgelegd aan het College van Bestuur. Verwacht wordt dat je landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van hoger onderwijs en specifiek de financiering van hoger onderwijs volgt.

Functie profiel

Je hebt een constructief-kritische houding en bent in staat op basis van een gedegen analyse de juiste vragen te stellen. Je bent consciëntieus, proactief, doortastend, planmatig en resultaatgericht en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Je bent integer en hebt een goed conceptueel vermogen. Ook ben je organisatiesensitief en heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent zowel goed met cijfers als met woorden en bent in staat op een heldere en overtuigende manier informatie en adviezen op schrift te stellen en mondeling te verwoorden.

Functie-eisen
  • Een afgeronde WO opleiding bij voorkeur op economisch of bedrijfskundig gebied, eventueel aangevuld met een opleiding op het gebied van controlling of auditing
  • Bij voorkeur 2-5 jaar werkervaring
  • Ervaring in de publieke sector is een pre
  • Affiniteit met audit en financiën
  • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (C1, Common European Framework). Bepaling niveau gebeurt na aanstelling en het is mogelijk intern taalcursussen te volgen om op het benodigde niveau te komen.

Wij bieden
Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start op 1 maart 2019 of eerder indien mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637 en maximaal € 4.978,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Solliciteren?
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je cv via de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Denise Ruijs (Senior Business Controller). Zij is bereikbaar via e-mail: denise.ruijs@eur.nl.

Een schrijf-/adviesopdracht kan deel uitmaken van de procedure.

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Denise Ruijs

Vestigingsplaats

Solliciteer